Ons verhaal
Ons verhaal
Fred en Ilona Dalebout
De uit Zeeland afkomstige Fred Dalebout is gepokt en gemazeld in de horeca. Hij begon als vakantiewerker aan de Zeeuwse kust, doorliep de middelbare hotelschool en ontmoette op de hogere hotelschool in Leeuwaren zijn Groningse vrouw Ilona. Bijna dertig jaar later hebben de twee hardwerkende horecaondernemers hun sporen in de praktijk verdiend. Werken in de gastvrijheidssector is voor hen meer dan werk. Het is een passie.
Fred en Ilona Dalebout
De uit Zeeland afkomstige Fred Dalebout is gepokt en gemazeld in de horeca. Hij begon als vakantiewerker aan de Zeeuwse kust, doorliep de middelbare hotelschool en ontmoette op de hogere hotelschool in Leeuwaren zijn Groningse vrouw Ilona. Bijna dertig jaar later hebben de twee hardwerkende horecaondernemers hun sporen in de praktijk verdiend. Werken in de gastvrijheidssector is voor hen meer dan werk. Het is een passie.
"Alles wat wij doen is erop gericht om samen met ons team de gast een onvergetelijke belevenis te bezorgen." – Fred Dalebout
"Alles wat wij doen is erop gericht om samen met ons team de gast een onvergetelijke belevenis te bezorgen." – Fred Dalebout
2008: Directeur van Martini Hotel
Fred Dalebout begon zijn carrière bij het Martini Hotel toen hij op 1 oktober 2008 voor horecaondernemer Frans Kappenburg kwam werken.
2009: Bud Gett Hostels opent de deuren
Naast het Martini Hotel opent Bud Gett Hostels in mei 2009 de deuren aan de Rademarkt in Groningen. Hiermee wordt invulling gegeven aan de steeds groeiende vraag naar goedkope overnachtingen met een uitgebreide service.
2010: Mede-eigenaren van Martini Hotel Group
In september 2010 nam Fred Dalebout de helft van de aandelen over van Frans Kappenburg. Dat was de eerste stap naar een zelfstandig ondernemerschap. Tegelijkertijd is Martini Hotel Group opgericht, omdat beide ondernemers een groeistrategie zagen. Toen kwam ook Fred zijn vrouw Ilona Dalebout bij Martini Hotel Group werken.
2011: WEEVA heropend op 4 oktober
Op 4 oktober 2011 is restaurant WEEVA (Woon- En Eethuis Voor Allen) op dezelfde plek aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen heropend, precies 140 jaar nadat daar de eerste maaltijden geserveerd werden. ‘De Groninger Volksgaarkeuken’ is sinds 1871 een begrip in Stad en Ommeland.
2015: Brinkhotel en Eethuis voor Allen in Zuidlaren
Per 10 november 2015 is het Brinkhotel in het centrum van Zuidlaren ook onderdeel van de Martini Hotel Group. “We zijn erg gecharmeerd door de locatie en het pand. Het is een mooie locatie tussen Assen en Groningen en past goed tussen onze andere hotels”, zei directeur Fred Dalebout destijds. Het bijbehorende restaurant kreeg de naam Eethuis voor Allen. Al in de jaren ’20 van de vorige eeuw stond er op de plek van het huidige restaurant een hotel-restaurant.
2016: (Taveerne) Rabenhaupt
Tijdens het Groningens Ontzet opende op 28 augustus 2016 Rabenhaupt zijn deuren aan de overkant van het Gedempte Zuiderdiep op nummer 7. Het is het enige restaurant in Groningen waar gasten zelf hun bier aan tafel kunnen tappen.
In september van hetzelfde jaar werd restaurant De Rietschans in Haren opnieuw geopend, nadat het in 2014 80 dagen de opening in vlammen opging.
2017: Eigenaren van Martini Hotel Group
Op 1 december 2017 namen Fred en Ilona Dalebout de andere helft van de aandelen over, waarmee zij de enige eigenaren van Martini Hotel Group werden. Het echtpaar Dalebout en Frans Kappenburg blijven nog wel samen de eigenaren van de Rietschans aan het Paterswoldsemeer.
2018: Nescio Hotel Groningen
Eind 2018 werd Nescio Hotel Groningen toegevoegd aan de Martini Hotel Group. Het voormalige Postillion Hotel in Haren heeft met 97 kamers, zes vergaderzalen, volop gratis parkeergelegenheid, een à la carte restaurant en een gezellige bar veel te bieden.
2019: Opening Bar 1672
In december 2019 opende Fred en Ilona Dalebout Bar 1672 in een monumentaal pand aan het Gedempte Zuiderdiep. Een restaurant waar je hoge hospitality en toegankelijke service met de juiste kennis van producten mag verwachten.
Op de laatste dag van 2019 zijn de aandelen van De Rietschans verkocht, waarvan Fred en Ilona Dalebout voor de helft eigenaar waren.
2020: Coronacrisis
Net als elke andere horecazaak moesten wij de deuren van onze hotels en restaurants tijdelijk sluiten, om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Ten gevolge hiervan is in april 2020 faillissement aangevraagd voor Nescio Hotel Groningen.