MHG neemt café De Sleutel over

 

Café De Sleutel heeft een nieuwe eigenaar. Fred Dalebout breidt de Martini Hotel Group verder uit met het rijksmonument waarin De Sleutel over de Aa en de Noorderhaven uitkijkt. Verandering? Die komt er wel, maar nu nog niet.

Onder de Martini Hotel Group vallen ook het WEEVA, Martini Hotel & restaurant Rabenhaupt  aan het Gedempte Zuiderdiep in de stad, Bud Gett Hostels om de hoek aan de Rademarkt en van het Brinkhotel en EVA (Eethuis voor Allen) in Zuidlaren.

 En nu dus ook De Sleutel. Gasten hoeven niet bang te zijn dat het een heel ander café wordt. Fred Dalebout: “Er moet hier wel het een en ander gebeuren. Zonder de sfeer te bederven. Het in stand houden van mooie bedrijven is een traditie van onze groep. Kijk naar het Weeva. De Sleutel is de huiskamer van Groningen. Daar kom je niet aan. Als ik nu heel hard roep: ‘Ik ga straks dat en dat doen!’, dan krijg ik dat straks hard terug. ‘Je zou toch…’ Kalm aan dus.’’

 Plannen voor de toekomst zijn er zeker. Meer gericht op eten misschien? “Zou kunnen. We zullen zien. De keuken boven is groot genoeg. Het wordt geen tweede Weeva, mochten mensen daar bang voor zijn.’’

 Dalebout neemt De Sleutel over van Ineke de Boer. Ze zijn oude bekenden. Eind jaren negentig nam De Boer Dalebout als bedrijfsleider aan bij Van der Valk in Assen. Later kwamen de horeca-uitbaters elkaar nog regelmatig tegen in Groningen. De Boer wilde in mei dit jaar, toen de samenleving weer openging, De Sleutel verkopen. “Ik zocht naar een opvolger die De Sleutel met respect wil behandelen.” Dat werd Dalebout.

 

de Boer & Dalebout

 

Dalebout zal dan ook niet meteen de hele bedrijfsvoering omgooien. Nu is De Sleutel open op woensdag, donderdag en vrijdag voor publiek en de rest van de week op reservering. Voorlopig blijft dat zo. Gemaakte afspraken blijven ook staan. “Wie hier een partij, vergadering of wat dan ook heeft geboekt, hoeft nergens bang voor te zijn. We nemen ter bevestiging met iedereen contact op.”

 

In september is het afscheidsfeest van De Boer, Dalebout viert zijn begin. “Alleen kan dat helaas niet voor alle 140 MHG-werknemers tegelijk. Die zijn elders nodig.’’

 

Martini Hotel Group

Gedempte Zuiderdiep 8
9711 HG Groningen
Nederland

Volg ons

Reviews

Kees Sans
Lees verder
Prachtig! Na 40 jaar kwam ik weer bij WEEVA, wat een sfeer. Genieten! Super bediening die heel vriendelijk was. Het eten was heerlijk. Echt een aanrader als je in Groningen bent.
Anouk Woudstra-Hofman
Lees verder
Martini Hotel is een prima, sfeervol hotel. Attent personeel, goede old school hospitality. In en uitchecktijden relaxt, ontbijt prima verzorgd en sfeervol. Kamers eenvoudig, bedden erg goed. Aanrader!
Dominique - 7,6
Lees verder
Netjes verzorgd. Ontbijt voldoende, erg aardig personeel. Werd rekening gehouden met mijn situatie. (Werk / vroeg opstaan / kamergenoten) erg goed hostel! Bud Gett Hostel is erg centraal met erg leuke restaurants in de buurt. Personeel geeft goede tips over de leuke dingen die te doen zijn in de buurt. Zou hier zeker weer heen gaan.
Erwin en Helga V@erwinenhelgav
Lees verder
Bar 1672 is uniek in Groningen. Jazz, cocktails, gerechten die je kunt delen en uitstekende service. Perfecte ambiance en stijlvolle glazen en bestek. Lekker dineren aan de bar of aan tafel, of gewoon even een drankje doen, het kan allebei. Aanrader!
Ardon en Elisa Zijlstra
Lees verder
Heerlijk gegeten met mijn collega's bij Taveerne Rabenhaupt. Friendly bartenders · Lekker eten · Leuke sfeer
Jack Sweegers
Lees verder
Nescio Hotel Groningen is een rustig hotel met vriendelijk personeel. Goede ligging. De lobby is modern en netjes maar de kamers zijn verouderd en hebben een onderhoudsbeurt nodig, iets wat je al ziet aan de buitenkant van het hotel. Perfect hotel voor 1 nacht.
Anoniem via Hotels.nl
Lees verder
Voor herhaling vatbaar. Het Brinkhotel Zuidlaren heeft een sfeervolle ambiance, ligging midden in het dorp, ruime parkeergelegenheid, aardig en behulpzaam personeel, goed restaurant.
Peter Rolvink
Lees verder
Prima restaurant niet duur toch erg lekker gegeten groot restaurant maar doordat de indeling is zo als hij is toch gezellig en het personeel is super een echte aanrader