De geschiedenis van Martini Hotel Group

De Martini Hotel Group is een moderne en vooruitstrevende onderneming bestaande uit karakteristieke horecabedrijven in de gastvrijheidssector in Groningen en Drenthe, waaronder drie hotels, een hostel en vier restaurants.

Martini Hotel
De Martini Hotel Group heeft zijn naam te danken aan het Martini Hotel, waarmee het ooit is begonnen alvorens andere horecabedrijven werden toegevoegd aan het concern. Het karakteristieke hotel is gevestigd in een monumentaal pand aan het Gedempte Zuiderdiep. Ons hotel heeft 116 kamers, een gezellig grand café en een sfeervolle ontbijtzaal met uitzicht op de binnenstad van Groningen.

Restaurant WEEVA
Restaurant WEEVA (Woon- En Eethuis Voor Allen), ook wel ‘De Groninger Volksgaarkeuken’, grenst aan het Martini Hotel en werd op 4 oktober 1871 geopend. WEEVA was jarenlang een begrip in Stad en Ommeland, het restaurant is op 4 oktober 2011 heropend en sindsdien opnieuw bekend in Groningen en ver daarbuiten. Bij WEEVA staan persoonlijke aandacht, vakmanschap en goede gerechten centraal.  

Bud Gett Hostels
In 2009 heeft Bud Gett Hostels zich in hartje Groningen gevestigd, als onderdeel van de Martini Hotel Group. Het hostel biedt 130 betaalbare, comfortabele slaapplekken in 33 kamers met eigen sanitair voor twee tot tien personen. Zowel individuen, tweetallen als grote groepen kunnen hier terecht. Door de centrale locatie van Bud Gett Hostels is het de ideale uitvalbasis voor verschillende activiteiten in de stad.

Brinkhotel Zuidlaren
Het Brinkhotel is eind 2015 overgenomen door de Martini Hotel Group en na een verbouwing van drie maanden is het hotel in 2016 opnieuw geopend. Het hotel is gevestigd aan de Brink, in het centrum van Zuidlaren. Ons gastvrije hotel is qua ligging perfect om de nabije Drentse natuur wandelend of fietsend te ontdekken. Naast hotelkamers biedt het hotel ook een drietal zalen voor allerlei evenementen.

Eethuis voor Allen
Tegelijkertijd met het Brinkhotel is op dezelfde plek in Zuidlaren Eethuis voor Allen geopend. Het is een gezellig restaurant met een terras, waar men oer-Hollands kan genieten van een ontbijt, lunch, borrel en diner.

Rabenhaupt
Tijdens het Groningens Ontzet opende op 26 augustus 2016 Rabenhaupt zijn deuren aan de overkant van het Gedempte Zuiderdiep op nummer 7. Het is het enige restaurant in Groningen waar gasten zelf hun bier aan tafel kunnen tappen.

Bar 1672
In december 2019 is Bar 1672 aan de overkant van het Gedempte Zuiderdiep geopend. Eten bij Bar 1672 doe je door samen te delen, ook wel ‘shared dining’ genoemd. De verschillende gerechtjes die besteld kunnen worden vormen samen een maaltijd. Naast het heerlijke eten worden er bijzondere cocktails, exclusieve champagnes, goede wijnen en lekkere bieren geserveerd. 

Delen

Martini Hotel Group

Gedempte Zuiderdiep 8
9711 HG Groningen
Nederland

Volg ons

Reviews

Kees Sans
Lees verder
Prachtig! Na 40 jaar kwam ik weer bij WEEVA, wat een sfeer. Genieten! Super bediening die heel vriendelijk was. Het eten was heerlijk. Echt een aanrader als je in Groningen bent.
Anouk Woudstra-Hofman
Lees verder
Martini Hotel is een prima, sfeervol hotel. Attent personeel, goede old school hospitality. In en uitchecktijden relaxt, ontbijt prima verzorgd en sfeervol. Kamers eenvoudig, bedden erg goed. Aanrader!
Dominique - 7,6
Lees verder
Netjes verzorgd. Ontbijt voldoende, erg aardig personeel. Werd rekening gehouden met mijn situatie. (Werk / vroeg opstaan / kamergenoten) erg goed hostel! Bud Gett Hostel is erg centraal met erg leuke restaurants in de buurt. Personeel geeft goede tips over de leuke dingen die te doen zijn in de buurt. Zou hier zeker weer heen gaan.
Erwin en Helga V@erwinenhelgav
Lees verder
Bar 1672 is uniek in Groningen. Jazz, cocktails, gerechten die je kunt delen en uitstekende service. Perfecte ambiance en stijlvolle glazen en bestek. Lekker dineren aan de bar of aan tafel, of gewoon even een drankje doen, het kan allebei. Aanrader!
Ardon en Elisa Zijlstra
Lees verder
Heerlijk gegeten met mijn collega's bij Taveerne Rabenhaupt. Friendly bartenders · Lekker eten · Leuke sfeer
Jack Sweegers
Lees verder
Nescio Hotel Groningen is een rustig hotel met vriendelijk personeel. Goede ligging. De lobby is modern en netjes maar de kamers zijn verouderd en hebben een onderhoudsbeurt nodig, iets wat je al ziet aan de buitenkant van het hotel. Perfect hotel voor 1 nacht.
Anoniem via Hotels.nl
Lees verder
Voor herhaling vatbaar. Het Brinkhotel Zuidlaren heeft een sfeervolle ambiance, ligging midden in het dorp, ruime parkeergelegenheid, aardig en behulpzaam personeel, goed restaurant.
Peter Rolvink
Lees verder
Prima restaurant niet duur toch erg lekker gegeten groot restaurant maar doordat de indeling is zo als hij is toch gezellig en het personeel is super een echte aanrader